HUURRECHT

OF U NU VERHUURDER BENT OF HUURDER, HET IS BELANGRIJK OM UW ZAKEN GOED OP ORDE TE HEBBEN

Huurrecht is een specialisme van Koert Gobbens.

Wat is huurrecht?

Of u nu verhuurder bent of huurder, het is uiteraard belangrijk om uw zaken goed op orde te hebben en uw rechten en plichten goed te hebben gewaarborgd. In het huurrecht staan alle regels op het gebied van huur. Onder het huurrecht valt niet alleen het huren en verhuren van woningen, bedrijfsruimtes, overige gebouwen en/of kamers, maar ook het huren of verhuren van allerlei andere zaken.

Koert Gobbens is binnen Raetsluy dé specialist. In 2012 rondde hij de specialisatieopleiding af en sinds die tijd is hij ook lid van de Vereniging van Huurrecht advocaten (VHA). Koert is u graag van dienst, bij o.a.:

 • Opstellen en beoordelen van overeenkomsten
  Heeft u nog geen overeenkomst en/of bijbehorende algemene bepalingen? Dan Koert deze graag voor u op.  Als u al een overeenkomst aangeboden heeft gekregen, beoordeelt Koert  deze graag. Uw rechten en plichten worden zo goed mogelijk behartigd.

 • Beëindigen van overeenkomsten
  Een verhuurder of een huurder kan de huurovereenkomst willen beëindigen. Maar kan dat dan wel? Is daar wel voldoende grond voor? Of staat de huurbescherming in de weg? Als al kan worden beëindigd; per wanneer? Onder welke voorwaarden? Zomaar wat aandachtspunten ten aanzien waarvan Koert graag helpt bij het geven van een advies en het opkomen voor uw rechten en plichten. Of u nu verhuurde rbent, of huurder. Vaak kan tot een goede regeling worden gekomen, maar waar nodig wordt in een procedure gestreden voor het beste resultaat.

 • Diverse problemen
  Tijdens de looptijd van de huurovereenkomst kunnen er vragen rijzen.
  Wat zijn, bijvoorbeeld, rechten en plichten van verhuurder en/of huurder bij:
  – niet tijdige betaling?;
  – gebreken?;
  – huurprijzen: verhoging of juist verlaging? Hoe zit het met het puntensysteem?;
  – overlast?;
  – renovatie en/of groot onderhoud?
  – beëindigen huwelijk / samenwoning, wie kan / mag voortzetten?;
  – wat zijn de gevolgen van een overlijden?

Koert helpt u graag. Neem gerust contact op voor het onderzoeken van de mogelijkheden. In een eerste kennismakingsgesprek kan vaak al veel duidelijk worden. De koffie staat klaar!