VASTGOEDRECHT

OF HET NU GAAT OM UW PRIVÉWONING OF OM UW BEDRIJFSPAND

Vastgoedrecht is een specialisme van Koert Gobbens.

Wat is vastgoedrecht?

Vastgoedrecht, ook wel onroerend goedrecht, is het rechtsgebied dat zich bezighoudt met alle facetten van vastgoed. Het omvat zowel de grond als de gebouwen op dit stuk grond. Juridisch advies in vastgoedrecht wordt steeds belangrijker. Zo hebben projectontwikkelaars, eigenaren, aannemers, beleggers, beheerders, overheden, woningcorporaties en buren allemaal hun eigen belangen. 

Koert Gobbens is onze  specialist in vastgoedrecht. In 2018 rondde hij de Grotius-specialisatieopleiding met goed gevolg af. Hij kan u op verschillende manieren bijstaan. Bij het voeren van onderhandelingen, het opmaken of beoordelen van contracten, maar ook als een van de partijen niet aan zijn verplichtingen voldoet.

In, onder meer, de volgende situaties kan Koert ondersteuning bieden:

 • Bouw- en aannemingsrecht
  Wanneer u bijvoorbeeld een kantoor, werkplaats of ander bedrijfsmatig vastgoed (ver)bouwt, sluit u een contract af met verschillende partijen. Den aan een architect, een projectontwikkelaar, een aannemer, etc. Koert kan ondersteunen bij het opstellen van de overeenkomsten en voorkomen en/of oplossen van mogelijke conflicten. Gaat het wel goed in de uitvoering? Worden afspraken voldoende nagekomen? Worden er onterecht extra kosten kosten in rekening gebracht? Hoe zit het met meer werk?

 • Burenrecht
  Helaas kan het voorkomen dat u een geschil heeft met uw buren. Het burenrecht beschrijft regels over bijvoorbeeld beplantingen, grensbepalingen en overlast.

 • Erfdienstbaarheden
  Dit is het recht om een stuk grond van een ander te gebruike. Een bekend voorbeeld is het recht van overpad. Het komt regelmatig voor dat bijvoorbeeld uw buren het hier niet mee eens zijn of er van af willen. Als u in een dergelijk conflict terecht komt of dreigt te komen, kan Koert u adviseren.

 • Koop- en verkoop
  Aangezien de koop- en verkoop van vastgoed om grote investeringen gaat is het belangrijk de juiste afspraken tussen de partijen vast te leggen. Veel voorkomende conflicten zijn strijd met bestemmingsplan, verwijdering van asbest, ouderdomsgebreken of het energielabel. Koert Gobbens is u graag van dienst.

 • Verborgen gebreken
  Heeft u een huis gekocht, maar blijkt er een onverwacht probleem te zijn, zoals een lekkage? Dan kunt u misschien de verkoper aansprakelijk stellen. Het is dan wel belangrijk om gelijk goed en adequaat te handelen. Koert Gobbens is u graag van dienst.

Neem gerust contact op voor het onderzoeken van de mogelijkheden. In een eerste kennismakingsgesprek kan vaak al veel duidelijk worden. De koffie staat klaar!