ADVOCATEN

DE HIERNA GENOEMDE ADVOCATEN HEBBEN ZICH OP DE VOLGENDE HOOFD- (EN SUB) RECHTSGEBIEDEN IN HET RECHTSGEBIEDENREGISTER VAN DE NEDERLANDSE ORDE VAN ADVOCATEN GEREGISTREERD:

MR. LANGENBERG

Is met de volgende rechtsgebieden geregistreerd bij de Orde van Advocaten: Personen-/familierechten en strafrecht.

MR. KONINGSVELD

Is met de volgende rechtsgebieden geregistreerd bij de Orde van Advocaten: Algemene praktijk, personen-/familierecht, strafrecht en psychiatrisch patiëntenrecht. 

MR. VAN ESSEN

Is met de volgende rechtsgebieden geregistreerd bij de Orde van Advocaten: Algemene praktijk, arbeidsrecht en personen-/familierecht.

MR. LENSELINK

Is met de volgende rechtsgebieden geregistreerd bij de Orde van Advocaten: Arbeidsrecht.

Op grond van deze registratie zijn zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

LARS LANGENBERG

“IN GOEDE HANDEN”

Lars is advocaat sinds 1994. Man van het eerste uur. 

Lars Langenberg is specialist strafrecht en daarnaast veel werkzaam in personen- en familierecht. Lars is geboren in 1969 en advocaat sinds 1994. Sinds 2001 is hij lid van de maatschap Raetsluy.

Na een aantal jaren een brede ervaring te hebben opgedaan in de algemene praktijk, is de nadruk steeds meer komen te liggen op het strafrecht.

In 2003 heeft hij de specialisatiecursus strafrecht gevolgd. Mensenrechten staan bij Lars hoog in het vaandel, hetgeen mede tot uiting kwam als medeoprichter en bestuurslid van de Nederlandse tak van de stichting “Advocaten zonder Grenzen”. Daarnaast is Lars actief lid van Amnesty International.

ACTIVITEITEN:
– Lid Nederlandse Vereniging Strafrechtadvocaten (NVSA)
– Bestuurslid Stichting NAC Maatschappelijk

OPLEIDINGEN:
– HEAO Breda, economisch-juridisch (1986 – 1991)
– Katholieke Universiteit Nijmegen, civiel recht (1991 – 1994)
– Specialisatie Strafrecht (2003)

FRANK KONINGSVELD

“24/7. GRONDLEGGER VAN RAETSLUY IN 1998”

Frank is advocaat sinds 1990. Een togadrager in hart en nieren. Hij was in 1998 de grondlegger van Raetsluy.

Frank Koningsveld is advocaat sinds 1990, in de tijd dat men als generalist werd opgeleid en van alle markten thuis diende te zijn. Daardoor heeft hij een brede blik op en de nodige kennis van de vele aspecten van het recht en weet zaken goed te verbinden en te analyseren.

Gaandeweg is hij specialist geworden in met name het straf- en jeugdrecht. In die hoedanigheid oefent hij het vak niet alleen als advocaat uit, maar ook als rechter-plaatsvervanger. Frank streeft naar een zo breed mogelijke benadering van een juridisch probleem, zodat in een vroeg stadium de nodige pijnpunten kunnen worden weggehaald en voor de volle 125% kan worden ingezet op een goed resultaat.

Frank is in 1998 de grondlegger geweest voor het huidige kantoor Raetsluy. In zijn privéleven staan passie voor sport en muziek centraal, naast de ambitie om een “petrolhead” te zijn.

NEVENACTIVITEITEN:
– Lid commissie van Toezicht PI Vught en beklagrechter
– Lid Tuchtcommissie KNHB
– Lidmaatschap vakverenigingen NVSA, NVJA, tbs-advocaten
– Lid commissie van toezicht FPK de Kijvelanden en beklagrechter
– Tuchtrechter ISR

MARK VAN ESSEN

“MARK IS ADVOCAAT BIJ RAETSLUY SINDS 2020.”

Nadat hij tijdens zijn studie voor een groot advocatenkantoor in ‘s-Hertogenbosch heeft gewerkt en daarna bij een rechtsbijstandverzekeraar de nodige ervaring op heeft gedaan op diverse rechtsgebieden, is Mark in 2010 beëdigd als advocaat en vervolgens 10 jaar werkzaam geweest, eerst in dienstverband en later als zelfstandige, binnen een praktijk waar de nadruk lag op het personen- en familierecht en ondernemingsrecht. De aanpak van zaken is vooral oplossingsgericht, wat bereikt wordt door onderhandelen en, indien nodig, procederen.

Naast advocaat is Mark ook mediator, waarbij hij partijen begeleid met het werken aan een oplossing die door beide partijen gedragen wordt.

NEVENACTIVITEITEN:
– Lid Tuchtcommissie KNVB amateurvoetbal, afdeling Zuid
– Bestuurslid Belcrum Beach

OPLEIDINGEN:
– Universiteit van Tilburg, Nederlands Recht (2008)
– Beroepsopleiding Registermediator (2019)
– Beroepsopleiding Familiemediator (2019)

OTTO LENSELINK

“OTTO IS VANAF 1 APRIL 2023 EEN SAMENWERKINGSVERBAND AANGEGAAN MET RAETSLUY ADVOCATEN.”

Otto Lenselink is advocaat en heeft met Lenselink Advocatuur een samenwerkingsverband met Raetsluy Advocaten.  Hij is gespecialiseerd in arbeidsrecht, ondernemingsrecht en transportrecht.

Otto is advocaat in Breda sinds 2003 en is jarenlang werkzaam geweest bij een gerenommeerd kantoor in Breda. In 2020 is Lenselink Advocatuur opgericht, een kantoor dat zich richt op bedrijven met een focus op de logistieke sector. In arbeidszaken wordt zowel opgetreden voor werknemers als voor werkgevers.

Zijn dagelijks werk bestaat uit adviseren, onderhandelen en procederen over geschillen op het gebied van het arbeidsrecht, ondernemingsrecht en het vervoersrecht.

Vanwege zijn affiniteit met logistiek en de combinatie van de rechtsgebieden – ondernemingsrecht, arbeidsrecht en vervoersrecht – vinden transporteurs en expediteurs hun weg naar zijn kantoor. Otto is lid van de Vereniging Vervoerrecht Advocaten (VVA).

Op de site www.transportrechtadvocaat.nl deelt Otto zijn kennis en ervaringen over juridische onderwerpen waarmee wegvervoerders en expediteurs te maken kunnen krijgen. Tevens levert hij een bijdrage aan de rubriek juridische zaken op www.transport-online.nl

NEVENACTIVITEITEN:
– Lid Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
– Lid Vereniging Vervoerrecht Advocaten (VVA)

OPLEIDINGEN:
– Rijksuniversiteit Groningen, Nederlands Recht (2002)
– Universiteit Leiden, Postacademische Leergang Arbeidsrecht (2011)