MEDIATION

NIET ALLES HOEFT MET EEN RECHTSZAAK TE WORDEN OPGELOST

Mediation is een specialisme van Mark van Essen.

Wat is mediation?

Bij mediation proberen de twee partijen tot een oplossing te komen met behulp van onafhankelijke gespreksleider (mediator), met kennis van zaken. Mediation kan bij verschillende juridische zaken worden toegepast. Bijvoorbeeld bij een arbeidsgeschil of een echtscheiding. Het belangrijkste van dit gesprek is het komen tot een oplossing die door beide partijen wordt gedragen; het gaat er niet om wie er gelijk heeft.

Wij hebben al veel ervaring met mediation. Binnen ons team is Mark van Essen de specialist in mediation. In 2019 heeft hij de beroepsopleiding familiemediator afgerond. Naast mediator is hij ook een advocaat.
Hieronder zijn er een aantal voordelen van mediation te lezen. Wij passen mediation vooral toe bij conflictoplossingen bij personen- en familiezaken, arbeidsgeschillen of burenrechtelijke geschillen. Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Een aantal voordelen van mediation zijn:

 • Snel een oplossing
  Vaak wordt bij mediation een conflict binnen 3 tot 5 sessies van 1,5 uur opgelost. Dit is veel sneller dan een rechtszaak waarbij er een rechter komt kijken. Sommige juridische procedures kunnen wel maanden of zelfs jaren duren.

 • Alles in eigen handen
  Omdat beide partijen samen zelf de afspraken kunnen maken, heeft u veel in eigen handen. Hiermee zal de oplossing ook langer in stand blijven, want beide partijen zijn tevreden met de oplossing.

 • Goedkoper
  Het kan goedkoper zijn dan een echte rechtszaak. Er kunnen in tijdens de mediationgesprekken meerdere problemen worden behandeld. Dus heb je meerdere zaken met dezelfde persoon, dan kan dit worden meegenomen. Zo bespaart u tijd en geld. Daarnaast is het hele conflict gelijk opgelost, omdat alle zaken aan bod zijn gekomen. 

 • Informeel
  Bij mediation is het gesprek in informele sfeer. Je komt bij elkaar aan tafel zitten en pratend kom je tot de oplossing voor beide partijen. Als alle afspraken goede oplossingen hebben, wordt dit vastgelegd.

Mediation heeft dus meerdere voordelen over een rechtszaak. Heb je behoefte aan mediation of meer informatie nodig? Wij helpen je graag op weg. Vraag nu een kennismakingsgesprek aan en zo kunnen we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Of neem telefonisch contact op.