ONS KANTOOR

ONZE AANPAK

U ZOEKT EEN ADVOCAAT OP MAAT? WIJ KOMEN METEEN TO THE POINT, 24/7.

U wilt een duidelijk advies, dus geven wij u uitleg in normale taal.

En geen overdreven papierwerk als het niet nodig is, zo houden wij de kosten voor de klant ook laag. Wij hanteren korte lijnen, altijd rechtstreeks naar uw eigen, betrokken, adviseur. Wij lossen veel op via onderhandeling, maar schuwen niet te procederen als dat nodig is om uw doel te bereiken.

Wij bieden een breed pakket diensten, zowel aan bedrijven als in particuliere rechtshulp. Onze advocaten hebben allen een zeer brede juridische achtergrond. Daarnaast zijn wij tijdens onze carrière allemaal gespecialiseerd geraakt in één of meer rechtsgebieden. Dit is aantoonbaar door de relevante opleidingen en lidmaatschap van diverse specialisatieverenigingen.

Onze huisstijl reflecteert onze moderne en jeugdige aanpak binnen het traditionele beroep van advocaat. Wij weten ons echter wel gebonden aan de traditionele waarden in de advocatuur: onafhankelijkheid, vertrouwelijkheid en integriteit. Uw belangen zijn bij ons in veilige handen.

DE KOSTEN

UURTARIEF

Ons basisuurtarief is € 225,-, te vermeerderen met 6% kantoorkostenopslag en 21% BTW


Een veelgehoorde opmerking is dat advocaten duur zijn. Wij zijn dat in ieder geval niet. Zo is het altijd mogelijk om met ons een vaste prijsafspraak te maken, een zogenaamd fixed fee. Daarnaast hanteren wij een uurtarief dat onder het landelijk gemiddelde ligt. Dit uurtarief is onder meer afhankelijk van de aard en de omvang van de zaak en de spoedeisendheid.

U kunt bij ons ook terecht indien u wat minder te besteden heeft. Wij werken ook op toevoegingsbasis, hetgeen wil zeggen dat de kosten van rechtsbijstand door de overheid worden betaald, op een eigen bijdrage na. Of u voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt hangt af van uw inkomen en vermogen. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de website van de Raad voor Rechtsbijstand: www.rvr.org. Zie ook www.rechtsbijstand.nl.

Tot slot kunt u ook bij ons terecht indien u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten. Wij werken samen met diverse rechtsbijstandverzekeraars en in bepaalde situaties kunnen we de zaak behandelen op kosten van de verzekeraar. Heb je nog vragen over de tarieven, wel of geen gesubsidieerde rechtsbijstand, wel of geen dekking van uw zaak, of welke vraag over de kosten dan ook, dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen. Tijdens het intakegesprek, of telefonisch, voorafgaand aan zo’n gesprek, kunt u alles over de kosten uitleggen. We zijn transparant en kiezen voor een oplossing die het beste bij u en uw portemonnee past.

Mogelijk komt u als particulier in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. Meer informatie daarover vindt u op www.rvr.org. Dit is de website van de Raad voor Rechtsbijstand, waarbij Raetsluy ook is aangesloten. Wij hebben met de Raad het “High Trust” arrangement waardoor snel duidelijkheid omtrent afgifte van een toevoeging valt te verkrijgen.

Als u nog niet zeker weet of u een zaak door ons kantoor wilt laten behandelen, dan is het mogelijk om met een gratis kennismakingsgesprek van ongeveer een half uur te bezien of ons kantoor iets voor u kan betekenen. Binnen zo’n gesprek kunnen de eerste contouren van uw zaak worden verkend en een eerste voorlopige inschatting worden gegeven van uw juridische positie en de eventuele kosten van een zaak. Indien u na dit gesprek zou afzien van verdere bijstand door ons kantoor, dan wordt dat kennismakingsgesprek niet in rekening gebracht.

ALGEMENE VOORWAARDEN

DOWNLOAD ALGEMENE VOORWAARDEN

Op alle werkzaamheden die wij voor onze cliënten verrichten zijn de onderstaande algemene voorwaarden van toepassing.

Download PDF Algemene Voorwaarden

KLACHTENREGELING

RAETSLUY IS AANGESLOTEN BIJ DE GESCHILLENCOMMISSIE ADVOCATUUR.

Bij deze commissie valt een procedure te voeren als Raetsluy niet in staat zou zijn om een gerezen probleem met u in overleg op te lossen.

Op uw verzoek kunnen wij een brochure met nadere informatie aan u toezenden. Ook kunt u daarvoor kijken op de website www.degeschillencommissie.nl

Vanzelfsprekend zal Raetsluy proberen een eventuele klacht snel en naar tevredenheid samen met u op te lossen. Daarvoor dient onderstaande interne klachtenregeling.

Download PDF Klachtenregeling

SPECIALISATIEVERENIGINGEN

WIJ WERKEN CONTINU AAN EEN HOOG KWALITEITSNIVEAU

Wij vinden dat u recht heeft op een advocaat die weet waarover hij praat. Die een kei is op zijn vakgebied.

Naast een brede basis als advocaat, zijn onze mensen ook vergaand gespecialiseerd op een gebied. U kunt dit zien door de lidmaatschappen van specialisatieverenigingen op onze belangrijke rechtsgebieden. Verenigingen die op hun beurt ook weer hoge eisen stellen aan opleiding en kwaliteit. Raetsluy is lid van:

– Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten (NVSA): Lars Langenberg en Frank Koningsveld
– Nederlandse Vereniging van Jeugdrecht Advocaten (NVJA): Frank Koningsveld